Онлайн търговия в България

онлайн търговия България

Наложеният платеж направи истинска революция в онлайн търговията в България. Клиентите могат да пазаруват, без да се притесняват, че някой може да открадне данните за дебитните и кредитните им карти.

Пазаруването онлайн е лесно, бързо и удобно. На един клик разстояние, можем да се сдобием с дрехи, аксесоари, техника, електроуреди.

Но пазаруването с наложен платеж, крие рискове и за търговеца, и за потребителя. Търговецът може да плати доставка в двете посоки – към клиента и към себе си, ако клиентът не вземе пратката. Ако става въпрос за щампована тениска по желание на клиента или чаша с печат, загубите на търговците са още по-големи, тъй като хабят продукт. Клиентът, от своя страна, може да поръча повече пратки с наложен платеж отколкото може да плати.

Но има изход и за загубите на търговеца, и за тези на клиента. За да намали загубите си за доставка, търговецът може да сключи договор за доставка с куриерска фирма, с която избере да работи. Може да сключи и застраховка за загубите в търговската си дейност. Също така може да изиска от куриера клиентът да плати връщането на продукта, ако същият не възнамерява да плати наложения платеж. Друг вариант е да направите онлайн разпродажба на невзети продукти, ако сте търговец с много върнати пратки. Клиентът може да откаже стока още в офиса на куриера или да върне стоката в 14- дневен срок от получаването й, ако продуктът не е използван.

Ако имате нужда от консултация относно онлайн търговията, потърсете нашата счетоводно-правна фирма. Ние можем да направим разпределение на средствата по вашия фирмен или личен бюджет, както и да ви помогнем да избегнете някои юридически капани при онлайн търговията.

Има нови правила за онлайн магазини. Екипът ни знае кое е най-доброто и при продажбите, и при пазаруването онлайн.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s