Как да направите бизнеса си успешен?

успешен бизнес

10 ЗЛАТНИ ПРАВИЛА ЗА УСПЕШЕН БИЗНЕС:

1. Цел

Вашият бизнес не е ориентиран към всичко, за да е полезен за всички хора. Вземете решение за Вашата ниша стеснете фокуса си и изберете целевата си група, към която е ориентирана Вашата дейност.

2. Бъдете различни

Ако Вашите конкуренти се стремят към еднакъв подход, Вие не го правете. Откроете Вашия бизнес от пренаселения пазар, където толкова много от рекламираните продукти изглеждат по същия начин, както и самите реклами. Бъдете иновативни, рискувайте и създайте нещо ново и оригинално, което не е правено до този момент.

3. Изградете екип

Изграждането на успешен екип стои в основата на създаването на успешен бизнес. Целта не е просто да се наемат хора, които да изпълняват задълженията си, а служителите да се сработят, така че да се изгради успешен екип, който да работи за просперитета на Вашия бизнес. 

4. Бъдете бързи

Времето е най-ценната стока. Динамичността налага мигновени реакции, т.е. Вашият бизнес, Вашият екип и самите Вие трябва да реагирате бързо на променящите се обстоятелства, така че Вие и клиентите Ви да сте доволни.

5. Казвайте Благодаря!

Aма много го казвайте. Кажете на Вашите клиенти и служители колко много ги цените. Още по-добре, направете го по старомодния начин: вземете писалка и хартия и им напишете писмо. Естествено, че изказването на благодарност и по други начини не е за отхвърляне.

6. Бъдете последователни

Уверете се, че Вашият бизнес има последователен вид и възприемане. Клиентите трябва да получават същото отношение от всички в рамките на Вашата организация. Винаги!

7. Усмихвайте се

Оставете общите причини, поради които хората купуват от Вас, като цена, качество на продукта или гаранция. Истината е, че те купуват от Вас, защото Ви харесват.

8. Фанатичен оптимизъм

Чашата трябва винаги да е наполовина пълна. С положително отношение и оптимизъм винаги ще спечелите в края на работния ден и ще заразите всички около Вас, включително и клиентите.

9. Продавайте нежно

Никога не е трудно да се продава. Решете проблемите на клиента. Удовлетворете го. Правете това, което наистина  е  най-доброто за Вашия клиент.

10. Напуснете Вашата зона на комфорт

Никога не приемайте идеята, че това е начинът, по който винаги ще правите нещата. Никога не приемайте, че една нова идея или технология никога не биха могли да работят за Вас. Стремете се към иновативност и се доверявайте повече на Вашата интуиция, за да направите бизнеса си наистина успешен.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s