Защо логото е толкова важно?

лого фирма

През избора на цвят, шрифт и форма, всеки един детайл при изграждането на лого е изключително важен. Поради тази причина създаването на лого изисква много креативност, защото логото казва много за Вашата фирма.  Изграждането му започва с проучване на конкурентите, познаване на философията на цветовете и формите. В други статии в блога ни можете да намерите повече информация за това.

В тази статия ще споделим с Вас няколко любопитни факта за логата на големите компании. Например логото на Twitter струва 15$, а това на Nike 30$. Докато едни от скъпите лога е новото лого на Pepsi Co – 1 000 000$ и това на BBC – 1 800 000$.

Рекордно скъпи лога:

  • ANZ (Australia and New Zealand Banking Group) $15,000,000
  • ANZ-Bank-logoBP $211,000,000
  • BP2Symantec $1,280,000,000
  • Symantec-logoВ същото време има компании, които не плащат почти нищо за изграждане на лого. Една такава компания е Microsoft, която за редизайн на логото си през 2012 не плаща нищо, поради простата причина, че промяната на логото е извършена от екипа на Microsoft. Друга такава компания е Google Beta, чието оригинално лого е създанено от основателя й Сергей Брин. По същия начин е създадено логото на Coca – Cola от нейния основател Франк Робинсън.

От написаното можем да заключим, че не е важно колко струва изработката на логото, за да бъде успешна Вашата фирма. Важното е идеята, която влагате в него, а и също посланието, което отправяте към потребителите да бъде запомнящо се.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s